new1234.jpg
Home > Microsoft > Microsoft:Dumpfile i.c.m. Pagefile

Microsoft:Dumpfile i.c.m. Pagefile

Het komt wel eens voor dat een server uitvalt door een corrupte driver of door tig andere mogelijke redenen. Het aanmaken van een kleine geheugen dump is vaak makkelijk om het probleem te achterhalen.

In combinatie met performance wordt de pagefile verhuist naar een andere partitie, het komt er dan als volgt uit te zien:

pagefile

 
Houdt er rekening mee als je een pagefile van bijvoorbeeld 4096 MB plaatst op D:\ dat je standaard 16 MB blijft reserveren op C:\ dit geheugen zal het OS gebruiken om een minidump aan te laten maken op %SystemRoot%\Minidump

 

Voor meer informatie over het uitlezen van een minidump file zie: https://blog.vmpros.nl/2009/02/24/microsoftuitlezen-minidump-files/

sanderdaems

Sander Daems is founder and author of this blog and working as a Lead (Sr.) Consultant by UNICA ICT Solutions. Sander has over 15 years experience in IT, primary focus: virtualization and modern worksplace.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterLinkedIn

Categories: Microsoft Tags:
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.