VMware: Europese Commissie gaat akkoord met VMware-overname door Broadcom

0

EU keurt overname VMware door Broadcom goed, na lang onderhandelen

De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de overname van VMware door Broadcom. Het bedrijf krijgt die toestemming op voorwaarde dat het zijn toezeggingen en concessies nakomt. De deal wordt nog onderzocht door de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Broadcom heeft verschillende concessies gedaan om de overname goedgekeurd te krijgen, schrijft de Europese Commissie op woensdag. De Europese Commissie had zorgen dat Broadcom de compatibiliteit van VMware met de producten van concurrenten kan beperken om zijn eigen producten aantrekkelijker te maken. Het bedrijf doet toezeggingen aan concurrenten als Marvell om die zorgen weg te nemen.

Het bedrijf belooft onder meer dat de Fibre Channel-hostbusadapters, die gebruikt worden om opslag te verbinden aan servers, compatibel blijven met VMware-virtualisatiesoftware. Concurrenten van Broadcom krijgen gegarandeerde toegang tot de api’s en ‘de materialen, tools en technische ondersteuning’ die nodig zijn om dergelijke FC-hba’s compatibel te maken met VMware.

Het bedrijf garandeert ook toegang tot de broncode van alle FC-hba’s die Broadcom nu en in de toekomst aanbiedt. Dat gebeurt via een onherroepelijke opensourcelicentie. Het bedrijf belooft verder een organisatorische scheiding tussen Broadcoms team dat aan FC-hba’s werkt en Broadcoms team voor certificering en technische ondersteuning aan derden.

Met deze verschillende toezeggingen zijn de zorgen van de EU weggenomen, verklaart de Europese Commissie. De toestemming van de Europese Commissie wordt gegeven onder voorwaarde dat de toezeggingen, die tien jaar lang gelden, worden nageleefd. Er wordt een onafhankelijke toezichthouder aangewezen die, onder toezicht van de Commissie, de naleving gaat controleren.

Broadcom kondigde vorig jaar aan dat het VMware wil overnemen voor 61 miljard dollar. Het is daarmee de grootste overname die het bedrijf tot op heden heeft gedaan. De overname wordt momenteel nog onderzocht door de Amerikaanse Federal Trade Commission en de Britse Competition and Markets Authority.

 

 

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *