HP: MSA1500 cannot connect drive’s after powerfailure

0

Vandaag na een stroomstoring is bij een klant de MSA1500 uitgevallen inclusief servers. Na het opnieuw op te hebben gestart van de MSA en later de servers konden vooralsnog de LUN’s niet worden benadert vanaf de servers. Eenmaal op de HP ACU de volgende foutmeldingen:

VMpros.nl

Indien je de schijven online wil krijgen en deze komen vooralsnog niet op de juist manier online na herstart van MSA kan je er voor kiezen om de schijven op de volgende manier online te krijgen:

Tip: Let erg goed op de aangegeven meldingen die na de optie van Re enable failed logical drive wordt weergegeven. Wees zeker dat indien het fout gaat dat er juist kan worden restored van tape!

HP ACU > MSA Controller > Logical Drives > Rechtermuisknop > “Re enable failed logical drive” vervolgens Save.

VMpros.nl

Dit zal voor iedere Logical Drive moeten worden gedaan daar waar hij een fout weergeeft. Indien je alles op enabled zet en vervolgens op Save klikt zal alleen de laatste logical drive worden geenabled.

 

Vervolgens zijn alle schijven binnen de ACU weer online:

image

Alle servers zullen nu opnieuw opgestart moeten worden aangezien er een rescan op de controller moet worden gedaan. Eenmaal als eerste de domain controller opgestart en gauw de status bekeken:

image

 

image

 

Probleem opgelost!

 

Vooralsnog komende dagen tape bewaren van afgelopen dagen. Indien er data corruptie optreed kan je terug naar een status van enkele dagen geleden, danwel enkele dagen dataverlies.. maar geen corruptie.

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *