VMware: Europese Commissie kritisch over beoogde overname VMware door Broadcom

0

De Europese Commissie heeft protest aangetekend tegen de beoogde overname van VMware door Amerikaanse chipmaker Broadcom. De Commissie vreest dat Broadcom hierdoor een oneerlijk concurrentievoordeel zou verkrijgen.

De Europese Commissie zegt te vrezen dat Broadcom de software van VMware niet langer losstaand zou verkopen, maar alleen als bundel met zijn eigen software. Daarnaast vreest het voor minder concurrentie op de markt voor nic’s, FC-hba’s en opslagcontrollers. Ook zou de ontwikkeling van smartnic’s bij andere bedrijven gehinderd kunnen worden. Een gebrek aan concurrentie op de reeds geconcentreerde markten voor deze producten zou ‘prijzen verhogen, kwaliteit verlagen en innovatie remmen voor zakelijke en particuliere klanten’.

Hiermee is de overname voor wat Europa betreft niet direct geblokkeerd. Broadcom heeft nu de gelegenheid om te reageren op de zorgen van de Europese Commissie. De Commissie geeft zichzelf tot 21 juni 2023 om een beslissing te nemen over de beoogde overname.

Vorig jaar mei werd bekend dat Broadcom VMware wilde overnemen. De overeenkomst tussen de twee bedrijven behelst een bedrag van 53 miljard euro. De softwaretak van Broadcom gaat verder onder de naam VMware, als de overname doorgaat. Beide bedrijven zijn Amerikaans, maar opereren wel op de Europese markt, met beide grote aandelen.

The joy of six: VMware ecstatic after finally emitting new vSphere ...

About Author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *